API koppelingen

Een API (Application Programming Interface) wordt gebruikt om data op te halen en te versturen d.m.v. aanvragen (requests). Daarnaast kan een API koppelingen leggen tussen verschillende systemen. Als gebruiker merk je hier niks van, alles gebeurd op de achtergrond.

 
Image
Hoe werkt dat?

Een Application Programming Interface.

Database

Een API staat vaak in verbinding met een (MySQL) database. Een request haalt de data op d.m.v. een route waardoor de API de data uit de database terug geeft aan de eindgebruiker.

Externe koppelingen

Bedrijven laten het vaak toe om te werken met hun API. Daardoor kan je bedrijfsprocessen automatiseren d.m.v. jou eigen API server.

Schaalbaar

Wij ontwikkelen API’s in NodeJS. NodeJS is een javascript backend en is super snel! De data die uit de API geladen wordt kan gebruikt worden op websites, webshops & mobiele applicaties.

SVG Arrow

Snel en veilig data ophalen

Image Description

De API- response in de afbeelding is afgehandeld met NodeJS in combinatie met een HapiJS framework.

Ontwikkelen van een API

Het ontwikkelen of koppelen van een API is een nauwkeurige opdracht, waarbij het belangrijk is dat dit gestructureerd gebeurd. Dankzij API’s kunnen we nu ontzettend veel zaken automatiseren. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie omtrent API’s en API-koppelingen.

 

Image
API op maat – Vraag naar de mogelijkheden
Contact